Понеділок, 21 Серпень 2017, 08:32
Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Статті [4]
Загальнолюдські цінності у філософії [2]
Розкриття механізму впливу якості ювелірних виробів на здоров'я людини [3]
Дослідження хімічного складу сплавів золота [22]
Курсова робота з матеріалознавства та технології виробництва непродовольчих товарів на тему: "Дослідження хімічного складу сплавів золота (за матеріалами Державної пробірної служби Міністерства фінансів України)"
Порівняльні споживчі експертизи [1]
Статті по темі порівняльних споживчих експертиз
Наше опитування
У чому ви зберігаєте свої заощадження?
Всього відповідей: 49
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Публікації

Головна » Статті » Дослідження хімічного складу сплавів золота

2.3. Гравіметричний метод попереднього аналізу
Категорія: Дослідження хімічного складу сплавів золота | Додав: BigBoss (14 Грудень 2010) | Автор: Портянко Александр Петрович E-mail WWW
Переглядів: 952 | Теги: 2.3. Гравіметричний метод попереднь | Рейтинг: 0.0/0

2.3. Гравіметричний метод попереднього аналізу

Суть методу зводиться до того, що навіску металу масою 100-200 мг розчиняють при слабкому нагріванні в 10 см3 суміші соляної та азотної кислот (3:1). Після розчину металу його нагрівають до видалення оксидів азоту та розчиняють у воді. До розчину додають гідразин дигідрохлориду та нагрівають на бані до повної коагуляції осаду золота (розчин золота має бути прозорим). Потім розчин осаджують, фільтрують через два фільтри (біла стрічка), висушують, розжарюють при температурі 900°С та зважують разом з тиглем.

Масову частку золота у досліджуваному металі, яка виражена у відсотках, розраховують за формулою:


де т2- маса тигля з осадом, г; m1 - маса тигля, г; т - маса навіски металу, г.

Допускається попередній аналіз золота на вміст основного компонента здійснювати за іншим методом[13].




Джерело: Курсова робота з матеріалознавства та технології виробництва непродовольчих товарів 2 курс
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]